Hjælp til at komme i gang med affaldssorteringen

Hvilke typer affald skal jeg sortere til mit event?

Indhold
  • 1 skabelon til at komme i gang med at kortlægge affaldsressourcer.
  • 3 konkrete og praktiske råd til komme godt i gang.
Materialer
Yderligere information
Vi hører det ofte: Vi vil gerne i gang med at sortere, men Hvilke og hvor mange forskellige affaldstyper giver det mening af sortere i til mit event?
Et helt centralt spørgsmål, hvor svaret afhænger af flere faktorer. Vores bedste råd er at starte simpelt.
Læs med her og få hjælp til at komme i gang.

KORTLÆG EVENTETS AFFALDSRESSOURCER

Første step til at sikre genanvendelse af et events affaldsressourcer er at identificere, hvilke ressourcer der opstår igennem eventet. Først når du kender til de forskellige affaldstyper, kan du begynde at se på, i hvilke mængder de kommer i og finde en konkret aftager af affaldet.

Her er nøglen at se på jeres indkøb. Især typen, størrelsen og mængden af serveringsemballage er vigtig at kende til, da det udgør størstedelen af affaldsproduktionen på gæstesiden. Tal sammen på tværs af ansvarlige for indkøb af mad og drikke og dem, som planlægger håndtering af affald. Og vær konkrete! Det er fx ærgerligt at have planlagt et setup for indsamling af pizzabakker, hvis det viser sig, at pizzastykkerne serveres i en papirlomme.

Er du affaldsansvarlig for eventet, kan du med fordel starte med at udfylde vores Skabelon til kortlægning af eventets affaldsressoucer

Den hjælper dig på vej til at identificere nogle af de største affaldstyper for dit event.

VORES BEDSTE RÅD ER AT STARTE SIMPELT!

Hvis affaldssortering er et nyt tiltag på eventet, kan det virke omstændigt. Undgå at miste pusten og følg disse 3 simple råd til at komme i gang:

START MED DE 3 STØRSTE AFFALDSTYPER!

Affaldssortering kan være omfattende. Undgå at bliv overvældet og gør det simpelt for driften ved at starte med få, større fraktioner. Så er I i gang og kan udvide derfra.

UNDERSØG AFFALD FRA MADBODER OG BARER

Find ud af, hvilke typer affald, der skabes fra salg af mad og drikkevarer ved dit event. Vær så konkret som muligt – mad og drikkeemballage kommer f.eks. i mange forskellige materialer som pizzabakker, ølhåndtag (pap), bionedbrydeligt plast, træ m.v. Måske finder I ud af, at det giver mening at strømline tingene og sætte krav  til at samarbejdspartnere anvender ensartede materialer i deres emballage og service.

TAG UDGANGSPUNKT I AFFALDSTYPER, SOM EVENTGÆSTERNE KENDER HJEMMEFRA

Dine gæster er vandt til at affaldssortere hjemme i husholdningen. Brug den viden til at tappe ind i eksisterende vaner og adfærd og gør det muligt at sortere (nogle af) de mere gængse affaldstyper: Restaffald, pap, papir, plastik, glas, metal og pant.

GØR DET NEMT FOR DINE GÆSTER AT AFFALDSSORTERE MED INTUITIV AFFALDSSORTERING

Når du har kortlagt og udvalgt de affaldsressourcer, du vil sortere til genanvendelse, er næste step at vælge en affaldssorteringsløsning, som gør det nemt for dine gæster af sortere korrekt.

Affaldssorteringsløsninger fra Don’t Waste It er designet ud fra dokumenteret viden om, hvad der får affaldssortering til at lykkes.

Affaldssortering Northside 2022 Tre Spande med waste top