Ceres Arena - Don't Waste It

Ceres Arena

Branche

Sport
Event

Kompetencer

Affaldssortering
Udvikling af nyt materiel
Rådgivning

År

2021

En cirkulær affaldsspand til cirkulær affaldssortering

AGF har stort fokus på bæredygtighed og affaldssorterer allerede på stadion. Nu er de gået skridtet videre, så gæster til koncerter og andre events i Ceres Arena også kan bidrage til den vigtige opgave med at kildesortere.  Rethink Event blev i starten af 2021 budt indenfor for at udvikle på en løsning, som matcher venuets behovet for en fleksibel, stilren og funktionel sorteringsløsning. En kreativ udviklingsproces gik i gang, materialer fundet og designs afprøvet, og i oktober stod 48 bæredygtige affaldsspande klar til at tage imod ølkrus, dåser & flasker, shotsrør og restaffald fra husets gæster.

I tråd med den udendørs løsning, vi tidligere har udviklet for AGF, er udformningen baseret på adfærdsdesign og erfaringer fra eventbranchen. Indkasthuller i håndhøjde, som er udskåret i genstandens form, hjælper til hurtig afkodning af fraktionen. Det er vigtigt til arrangementer med et stort flow af mennesker, som hurtigt skal kunne komme af med affaldet uden at danne prop i gangene.

Det er endnu for tidligt at konkludere endeligt på løsningens effekt på kildesorteringen i Ceres Arena, men efter et par afholdte arrangementer viser der sig en rigtig pæn sorteringsrenhed.

Der er mange benspænd i at udvikle produkter fra scratch, men et af dem, hverken AGF eller vi med vores Don’t Waste It-koncept vil gå på kompromis med, er, at affaldssorteringsløsningerne skal være bæredygtige ’to the bone’.

Derfor kom det naturligt at kigge i retning af enten genanvendt materiale eller restmaterialer fra industrien. Ved hjælp af partnerskaber med leverandører, som også brænder for den grønne dagsorden, lykkedes det at finde både flotte og velegnede restmaterialer fra industrien.

Hovedkomponenterne i den cirkulære affaldsløsning er galvaniserede stålplader. Det er reststykker fra produktion af ventilationsanlæg, der ellers ville være smidt ud. På samme måde er indkastdelen akrylafskær – et overskudsprodukt fra solskærmeproduktion, som er blevet beklædt med pvc-fri foliering.