Aarhus Festuge - Don't Waste It

Aarhus Festuge

Branche

Event

Kompetencer

Affaldssortering
Udvikling af produkter

År

2022

Kan man sortere affald, når festen er efter solnedgang?

Det korte svar er ja. Selvfølgelig kan (og skal) man også affaldssortere om aftenen. Men det skal gøres ekstra nemt og intuitivt, hvis det skal være en succes!

Vores Waste Tops har efterhånden været til en del events, og generelt går det virkelig godt med at sortere affaldet derude til både festivaler, cykelløb, koncerter, kræmmermarkeder og alt muligt andet. Men oplevelsen er, at det bliver sværere at affaldssortere, jo længere vi når hen på aftenen. Og det er altså ikke kun fordi, nogen måske har været en ekstra tur i baren …

Den udfordring skal løses! Heldigvis ved vores gode samarbejdspartnere User-Planet alt om brugervenlige løsninger, og med støtte fra NRGi Værdipulje har de afprøvet forskellige muligheder for at sætte lys på Waste Tops, så det også er tydeligt at se, hvor plastikkruset skal hen, når øllen er tom og mørket er faldet på. 

Efter test af mange (!) forskellige lygters lystid, opladningsmuligheder, størrelse, holdbarhed og forskellige andre parametre, stod vi med en prototype, der var klar til at blive afprøvet ude i virkeligheden – med alt hvad det indebærer af håndtering fra driftens side, brugeradfærd, skiftende lys i forskellige omgivelser osv.

Så vi sendte User-Planet afsted til Aarhus Festuge, hvor de testede løsningen i Mølleparken i samarbejde med Ren By Aarhus og Aarhus Studenterhus, der stod for barer og affaldsindsamling i området. Og resultaterne er lovende! Når vi sætter lys på Waste Tops er renheden i sortering også i top ud på de sene timer, så vi kan vi sende endnu flere ren-sorterede ressourcer til genanvendelse.

Projektet blev gjort muligt med støtte fra NRGi Værdipulje. Vi arbejder videre på at udvikle den helt optimale løsning og sikre endnu mere brugervenlig affaldssortering fremover – også om natten.