Affaldssortering i JYSK Arena - Don't Waste It

JYSK Arena

Branche

Sport
Event

Kompetencer

Affaldssortering
Udvikling af nyt materiel
Rådgivning

År

2022

Intuitiv og fleksibel affaldssortering med plads til kommunikation

Formål: Fleksibel affaldssortering i JYSK Arena, der kan bruges til både håndboldkampe, messer og koncerter.

Med 200.000 besøgende om året og en række forskelligartede events, bliver der hos JYSK Arena i Silkeborg skabt en del affald.

Tidligere er de forskellige affaldstyper endt i samme beholder, men et samarbejde mellem Bjerringbro-Silkeborg Håndbold, Silkeborg-Voel KFUM og Silkeborg Forsyning krydret med vores ekspertise i affaldssortering satte skub i den grønne rejse.

JYSK Arena har 60.000 gæster alene til håndbold hvert år, så da vi blev bedt om hjælp med at finde en løsning, var det oplagt at starte med affaldstyper, der bliver skabt ved en håndboldkamp.

Men med et venue, der samtidig skal rumme koncerter, udstillinger, messer, foredrag og en helt almindelig hverdag, er der samtidig behov for en fleksibel løsning, der kan rumme skiftende typer affald.

Waste Inn er vores bud på et fleksibelt og intuitivt system til indendørs affaldssortering. Den er skabt af 80% afskær og overskudsmaterialer med hjælp fra The Upcycl.

Hovedkomponenterne i den cirkulære affaldsløsning er udskåret af reststykker fra produktion af ventilationsanlæg hos Venti. Indkastdelen er akryl og er et overskudsprodukt fra solskærmeproduktion hos Stoko Plast. Pladerne er beklædt med pvc-fri foliering fra Nonbye.

Løsning: I februar 2022 fik JYSK Arenas nye løsning til affaldssortering sin debut til en håndboldkamp mellem Bjerringbro-Silkeborg Håndbold og GOG. Her havde publikum mulighed for at sortere henholdsvis restaffald, pant og klappepap/ølhanke.

Restaffald og pant kender og forstår de fleste, men vores erfaring viser, at jo mere specifik og relevant, vi kan gøre de forskellige sorteringsmuligheder, jo større succes får vi med sorteringen.

Derfor var det oplagt at omdøbe ‘pap’ til ‘klappepap og ølhanke’. På den måde er det muligt at sortere de 50.000 stk. klappepap og flere tusinde ølhanke, som bruges i JYSK Arena i hver sæson. Når der skal sorteres affald til andre typer events, kan indkastpladerne udskiftes til plader med andre affaldstyper.

Waste Inn er baseret på adfærdsdesign og erfaringer fra eventbranchen. Derfor er indkasthullerne placeret i håndhøjde og udskåret i genstandens form, hvilket hjælper til hurtig afkodning af affaldstypen.

Det er især vigtigt til arrangementer med et stort flow af mennesker, som hurtigt skal kunne komme af med affaldet uden at danne prop i gangene.

For JYSK Arena blev sorteringsløsningen mulig med hjælp fra Silkeborg Forsyning. Med Waste Inn har de ikke bare har hjulpet håndbolden i gang med en mere bæredygtig indsats, men også har fået en platform, hvor de kan kommunikere med en del af deres målgruppe.

Waste Inns glatte flader er nemlig oplagt til skræddersyet kommunikation, der kan skiftes alt efter arrangement og budskab.

VIL DU HØRE MERE

    Siden er beskyttet af reCAPTCHA og Googles Privatlivspolitik og Servicevilkår gælder.